Деница Сачева: Кирил Петков се опита да овладее Българската банка за развитие

0
Сачева обвини Кирил Петков, че е направил серия от нарушения, още преди да стане министър
Сачева обвини Кирил Петков, че е направил серия от нарушения, още преди да стане министър

Сачева обвини Кирил Петков, че е направил серия от нарушения, още преди да стане министър

"Кирил Петков се опита да овладее Българската банка за развитие преди още да е станал министър. Той е направил серия от нарушения. Предишният Надзорен съвет е сключил договор за правно обслужване с кантората, в която е работила Лена Бориславова, с изричното ѝ посочване. Такъв договор на стойност 164 000 лв. съществува". Това коментира в „Здравей, България” по NOVA депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„Защо от „Продължаваме Промяната” искаха да овладеят тази банка? Какво се случи, когато сложиха техен Надзорен съвет? Защо се търси облигационен заем - това говори, че вероятно има някакви проблеми с набирането на средства от международните финансови институции. Оттам нататък - защо се иска прекратяването на този облигационен заем?”, пита още тя.

Относно коментарите, че действия на ГЕРБ изглеждат координирани с министри от служебния кабинет, тя посочи: „Няма такава координация. Това са теми и въпроси, които засягат обществото. Нямахме представа, че ресорният министър ще даде изявление, което ще бъде в посока ББР. Координация не може да се търси”, категоричен е депутатът.

Относно кабинетът, Сачева посочи, че от ГЕРБ искат да има правителство. „Полагаме усилия за правителство с първия мандат. Вчера Десислава Атанасова изпрати нашата програма до всички парламентарни групи и предложи това да бъде основа за разговори по политики за управленска програма на България”, обяви тя.

Депутатът подчерта, че от ГЕРБ ще използват всички възможности за създаване на редовно правителство. „Не виждам каква изненада може да бъде това, че ние намираме сходство в нашите политики с „Демократична България, заяви още Сачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Така ли?!
    Така ли ма, ГЕРБачева, пардон - Сачева? Така ли ма, банкянска слугиньо и подлога на мутрата от СИК?! А КОЙ раздаде милиарди само на осем герберастки и сарайски фирми, които още не са върнати на ББР?! А за малките фирми нямаше нито лев! КОЙ ма, мазно и противно двукопитно нищожество от женски пол? Всъщност, за пола не е много сигурно, тая на снимката повече прилича на хермафродит!
  • 9
    1
    ГЕРБ са раздали
    стотици милиони на техни хора през Българската банка за развитие. 150 млн. лева на Румен Гайтански-Вълкът, десетки и стотици милиони за фирми на Георги Гергов, Делян Пеевски, Домусчиеви ... Тръгнали да се занимават с договор за 164 хил. лева.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари