Деница Сачева: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат

2
Политическият инат ни доведе до тук
Политическият инат ни доведе до тук Снимка: БНТ

Политическият инат ни доведе до тук

ПП предлагат неумело дублиране на това, което ГЕРБ предложихме в началото - да се съберем, да оформим заедно документ с приоритети, въз основа на който да бъде съставено правителство.

Сега виждаме как ПП искат точките в декларацията им да бъдат заложени като национални приоритети за държавата, а това няма как да стане. Затова и ПП имат подкрепата единствено на ДБ, като за мен остава загадка защо продължават да ги подкрепят. Това каза Деница Сачева от ГЕРБ пред БНТ.

"Тази декларация, която се предлага, - на практика много точки в нея са национални приоритети на държавата, а не на ПП - например, Шенген, темата за сините карти, дигитализацията, КПКОНПИ, и много други", добави Сачева.

"Този опит да се упражняваме на държавно управление показва конфликта - ние не приемаме, че някой се опитва да заобикаля институциите и закона, и да не уважава държавността. Някой предлага предизборната си програма да бъде одобрена от цялото НС и да бъде одобрена за национална цел. Коя политическа партия си позволява това - по тази логика всяка партия може да си предложи програмата и да иска да се гласува.

ПП непрекъснато говориха за потентност и смелост, нека сега видим как ще реализират мандата и каква подкрепа ще получат те. На практика повечето неща, заложени в Програмата, вече се реализират, дори от служебното правителство. Даже и военната помощ - тя бе гласувана с гласовете и на ГЕРБ, а без нас щеше да е невъзможно да се прати помощ на Украйна", каза Сачева.

"Това е липса на политически опит и далновидност, неяснота какво представлява управлението и държавността", допълни Сачева.

"Направихме всичко възможно да покажем подход - дали сме и сигнали в момента, че ще участваме в реализацията на кабинет с третия мандат без наше участие, като целта е да се реализират истински национални цели", завърши Сачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари