Ден за любов и прошка

0
Меркурий става ретрограден до 20 ноември
Меркурий става ретрограден до 20 ноември

Днес планетата Меркурий става ретроградна до 20 ноември.

Върху втората половина на деня отражение ще даде съвпада на Луната с Юпитер – един от благоприятните аспекти.  Това време е благоприятно за релакс, комуникация и пътуване, за преговори, търсене и реализиране на нови идеи, разширяване на мирогледа. Възможна финансова изгода, печалби. Благоприятно за подаръци, благотворителни дела.

Луната е в знак Стрелец до 04:39ч на 1 ноември.

Денят се отличава с емоционална стабилност, стремеж към премереност и ред. Хората сега са по-философски настроени, стават по-изпълнителни към препоръки. Пробуждат се такива качества като щедрост, великодушие, решителност. Появява се желанието да се учат и поучават другите, да се предават опит и знания. Всеки иска да дава съвети и да помага на другите. Засилва се чувството за справедливост, честност, желание да защитим близки и приятели, по-слабите и беззащитните. Нараства потребността от движение, занимания с фитнес или спорт, физически труд, желание за пътуване.

Уязвими са тазовата и бедрената кост, седалищният нерв, като и вените, черен дроб, жлъчен мехур, кръвоносната система. Добре  е да се избягват кръвопреливане, донорски процедури, оперативна намеса на изброените органи с изключение на спешните и животоспасяващи случаи. Избягвайте да натоварвате черния дроб с мазна храна.

След 16:31ч Луната преминава на празен ход до 04:39ч на 1 ноември, когато ще премине в знак Козирог. Не започвайте нищо важно.

Продължава 4 лунен ден до 10:31ч на 31 октомври (от 09:22ч на 30 октомври)

Следва 5 лунен ден от 10:31ч на 31 октомври до 11:33ч на 1 ноември

 

Този лунен ден се смята за добър и щастлив. Символ на деня е Еднорога, който означава чистота и целомъдрие. Днес се приветства всичко, което е свързано с духовното развитие, със самоусъвършенстването. Това могат да бъдат духовни практики или медитации, самоанализ на собствените действия, работа над осъзнатостта. Денят е идеален за развиване на по-висши качества като любов и прошка. Благоприятно е за работата над чистотата на мислите и желанията. Това може да бъде подпомогнато като четете молитви и напявате мантри.

Физическото натоварване е полезно. Особен ефект има и практикуването на йога, при което има релаксация не само на тялото, но и на ума. Изпълнението на асаните способства придобиването на вътрешна хармония и мир, което ви позволява да постигнете умиротворяване. Не е подходящо за сериозни дела, новите дела, за творчески начинания.

Според поверието за лунния ден е добре днес да си поплачете, тъй като сълзите са знак за това, че душата се пречиства. Този лунен ден подхожда за кръщение.

Ако здравето ви пострада днес, това е знак, че трябва да промените нещо в себе си. Не започвайте диета, избягвайте да гладувате. Всяка храна, която сега постъпва в организма, се отразява не само на тялото, но и на аурата. Препоръчват се млечни продукти. Употребявайте само лека и прясна храна, свежи продукти, лесни за храносмилане. Да се избягва месото, включително риба. Пийте билкови чайове.

Сексът в този лунен ден се смята за целебен, трябва да бъде отпускащ и успокояващ. Избраните позиции трябва да бъдат лесни и удобни за двамата партньори. Сложните пози е добре да се избягват.

Подстригването може да подобри материалното състояние и цялостното благополучие. Благодарение на това може да се освободите от депресивно състояние.

15 слънчев ден - Атмосферата на този слънчев ден е проникната от хармония и любов. Много мирен, спокоен и светъл ден. Важно е да се настроите на вълните на доброжелателността, учтивостта и благодарността. В този ден често стават събития, които определят по-нататъшната съдба на човека. Случайно запознанство, необяснима симпатия, сключена сделка могат сериозно да променят живота ви.

Ивелина Пенчева / ASTROLOGIA*Lin

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари