"Демократична България" с национална кампания "Ти броиш"

0
Кампанията “Ти броиш” е съществена част от усилието на Демократична България да осигури възможност за наблюдение на изборите съвместно между различни партии и неправителствени организации
Кампанията “Ти броиш” е съществена част от усилието на Демократична България да осигури възможност за наблюдение на изборите съвместно между различни партии и неправителствени организации Снимка: БГНЕС

"Днес започваме националната кампания Ти броиш", пише в личния си профил Христо Иванов от "Демократична България". Ето цялата му публикация:

"За да преминем от говорене за необходимостта от съвместно гарантиране на вота към конкретни действия, ние от Демократична България представяме първия от инструментите за реална обща работа. Обръщаме се към всеки, който иска да допринесе за това да има честни избори, независимо от партийни симпатии и антипатии - всеки може да се регистрира и ползва този инструмент. Усилието за наблюдение на вота е надпартийна задача.

Обсебването на нашата демокрация е подчинено на циничния закон: “не е важно как се гласува, важно е кой брои”. Нека заедно сменим неговото значение! Ако всички заедно гарантираме, че броенето не се превръща в подмяна, ще започнем да си връщаме страната реално. Ако приложим правилото - “ти гласуваш, ти броиш” България отново ще бъде демократична и свободна страна.

За да може да има паралелно преброяване на вота на предстоящите избори са нужни 12 000 души. Това е огромна задача и затова е нужно да се комбинират ресурсите. Разработената от нашите доброволци платформа “Ти броиш” дава възможност всеки гарант на вота да качи онлайн резултатите от секционната комисия, която наблюдава, веднага след като получи протокола, да получава юридическа помощ от екипа ни при нарушения в изборния ден и да получава навременна информация. Това ще бъде ключова гаранция за провеждането на честни избори. Регистрирайте се! Сега!

Кампанията “Ти броиш” е съществена част от усилието на Демократична България да осигури възможност за наблюдение на изборите съвместно между различни партии и неправителствени организации.

Готови сме да обсъдим и други идеи за съвместяване на усилията и ще споделяме и други свои ресурси и инструменти.

Търсим теб - пазителя на вота!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари