Делян Пеевски загуби преференциалния вот в селото, където гласува

0
Вторият в листата на ДПС даде гласа си в село Св. Петка
Вторият в листата на ДПС даде гласа си в село Св. Петка Снимка: bTV

Вторият в листата на ДПС за евровота - депутатът в българския парламент Делян Пеевски, е загубил преференциалния вот в селото, където вчера избра да гласува.

Това сочат данните от протоколите в двете секции на велинградското село Св. Петка, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия, пише Дневник.

Пеевски, който за последно се беше появявал публично на клетвата на Народното събрание преди 2 години, се включи в последните три дни на кампанията на ДПС в избирателния си район. Той в четвъртък и петък той се срещна с избиратели в селата Св. Петка и Пашови ( където има помашко население), а след това и в Сърница. В съобщението на младежкото ДПС във Велинград за срещите той беше представен като "един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек истински обичан и уважаван от своите избиратели".

В неделя рано сутринта Пеевски гласува в Св. Петка, като пристигна в секцията с кортеж от четири автомобила, два от които на НСО, и голям брой охранители. На въпрос на "Дневник" защо предпочита да замине за Брюксел той отговори: "Аз и в нашия парламент предпочитам, и в европейския"(вижте видеото най-долу).

Данните от двете секции в селото показват, че Делян Пеевски е получил общо 21 преференции и така остава на трето място по брой отбелязани от гласоподавателите предпочитания.

Най-много хора са посочили бившия финансов министър от кабинета "Орешарски" Петър Чобанов, който е на неизбираемата 11-та позиция в листата на ДПС. Той е посочен общо 27 пъти в двете секции. Втори по предпочитания е Асим Адемов, пети в листата на ГЕРБ, който има 26 преференции.

С преференции жителите на село Св. Петка са гласували още за Мария Габриел (4), Младен Шишков, Камен Костов и Йоана Йончева (по 1) от ГЕРБ, Мустафа Карадайъ и Сюзан Мехмедова (по 6) от ДПС, Елена Йончева, Иво Христов (по 1) от БСП.

В селото ДПС печели вота убедително с 464 гласа пред ГЕРБ със 138, БСП с 15 и ВМРО с 1.

Прогнозите до момента са, че ДПС ще спечели три или четири мандата в Европейския парламент. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ, който поведе листата като знак за важността на изборите, вече потвърди, че няма да става евродепутат. Пеевски все още не е обявил решението си. На миналите избори той също беше избран, но се отказа. Неофициалните информации от ДПС този път обаче са, че вероятно ще заеме мястото в Страсбург.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари