Делян Пеевски: Сглобката е стабилна и може да издържи 4 години

0
Това атлантическо правителство трябва да го има
Това атлантическо правителство трябва да го има Снимка: БТА

Това атлантическо правителство трябва да го има

Ще бъде абсолютно вредно за държавата и хората да го няма правителството, ако влезем отново в цикъл на служебни правителства – това е погром за държавата. Това каза пред журналисти в парламента председателят парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Пеевски посочи, че е съгласен с идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов министрите да идват всяка седмица, за да се отчитат пред комисиите, да се взимат общи решения по ресори. "Абсолютно сме съгласни, смятаме председателите на комисии и лидерите на парламентарни групи да викаме министрите по всички теми, защото виждаме, че има забавяне на програмите, за да видим с какво ние можем да им помогнем и какво те трябва да направят, за да може държавата да върви напред за хората", посочи той.

Пеевски бе категоричен, че от ДПС не искат министри, нито заместник-министри, нито сега, нито след ротацията. "За да сме много ясни – няма да участваме в изпълнителната власт на тази сглобка", добави той.

По думите на Пеевски сглобката е стабилна. "Не виждаме проблеми, ако министрите започнат да си изпълняват всички неща по програмата, които сме подкрепили – няма да има никакви проблеми", добави той.

Пеевски дори изрази хипотеза, че правителството може да издържи и четири години, стига "министрите да започнат да изпълняват програмата, подкрепена от ДПС".

На въпрос дали досегашният председател на ДПС Мустафа Карадайъ ще остане народен представител, Пеевски коментира, че това е негово решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Ама
    Сметки без кръчмар не се правят . Народа е кръчмаря тъй че внимателно консумирайте .
  • 3
    1
    До Пеевски
    На пролет към летният сезон на 2024 година най,най,най късно сте чао и нов парламент.Листата със напускащи топлите местенца ще я води Тагаренко и СиЕ,Шаламанов,Паси,Киро,Боки,Асен и другите от АлА БаЛа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари