Делфин се обърка заради войната и доплува до брега във Варна

0
"Заради различните ракети и бомби, които се използват, е много възможно да увреди по някакъв начин самите апарати на делфините", обясни гл. ас. д-р Радослава Бекова
"Заради различните ракети и бомби, които се използват, е много възможно да увреди по някакъв начин самите апарати на делфините", обясни гл. ас. д-р Радослава Бекова Снимка: bTV

Делфин доплува до брега във Варна в „Аспарухово“ и се въртя в кръг няколко минути

Специалисти предполагат, че една от причините за необичайното поведение на морския бозайник е шумово замърсяване, предизвикано и от войната, информира bTV

Хора помагат на делфина да влезе навътре в морето, след като оглеждат дали няма закачена кукичка, или оплетена мрежа.

Специалисти предполагат, че или някаква болест, или дори отзвук от войната в Украйна може да е повлиял на поведението на морския бозайник.

"Това са мобилни същества и те гонят пасажите от риба и фактически в момента шумовото замърсяване, което търпи Черно море заради различните ракети и бомби, които се използват, е много възможно да увреди по някакъв начин самите апарати на делфините. Другото възможно също е по някакъв начин той да е бил болен или нещо подобно“, обясни гл. ас. д-р Радослава Бекова, която е ихтиолог в Института по океанология към БАН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Пламен Стоев
    Абе, по-голяма глупост отдавна не бях чел. Казва ви го човек, който плувал много пъти с делфини, които излизат близко до брега. А са излизали заради даляните.
  • 5
    1
    ...
    Еееееее то бива глупости бива, ама това е велико :) Различните ракети и бомби са доста далече от морската територия... То и траекторията на Луната сигурно се е отколонила заради взривовете в Украйна, а да не забравяме, че оста на въртене на Земята си променя градусите...сигурно от тласъците на бомбите....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари