Дечо Дечев: НЗОК се превръща във филиал на съответната партийна централа

0
Дори и централата да е разделена по политически цвят, тя е една, каза той
Дори и централата да е разделена по политически цвят, тя е една, каза той Видео: NOVA

Дори и централата да е разделена по политически цвят, тя е една, каза той

Проблемът с „Пирогов“ прави опит да прикрие действителните желания на част от политическата класа, които се изразяват в това да управляват паричните потоци, които са през Здравната каса. Това каза д-р Дечо Дечев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски в предаването "На фокус" по NOVA.

Продължаваме промяната“ предложи кандидатура за шеф на НЗОК, чийто качества са да управлява банка, за тях здравната каза е банка или банкомат. И да е гений този човек му трябва поне половин година, за да разбере къде е. ГЕРБ вкараха кандидатура на подуправител с много опит в правилното насочване на паричните потоци. Потоци, които трябва да се насочат към правилните хора, които са участници на пазара в касата и тези хора да се реваншират“, заяви той. Скарването е временно, защото това, че са подали оставка не означава, че те не управляват в момента, поясни Дечев.

Политическият контрол върху здравната каса за хората не дава нищо, но за управляващите партии дава контрол върху този ресурс, което е изразено и през последните 12-13 години от управлението на ГЕРБ, каза лекарят. По негови думи управлението на НЗОК е предоставено на един финансов кръг, който по време на целия този период, а продължава и сега, съставя бюджета на касата по начин, който го устройва. Този кръг включва Ананиев, докато беше министър, и Жени Начева, посочи гостът. Той сподели, че по негово време също е имало политически натиск, но е имало граници, които не са се преминавали. Имало е опит за партийни кандидатури, но имахме правото да преценим дали тези хора са подходящи или не, допълни Дечев.

НЗОК се превръща във филиал на съответната партийна централа, заяви той. Той смята, че дори и централата да е разделена по цвят, тя е една.

По негови думи целта на конфликта с „Пирогов“ е ГЕРБ да получат правото да предложат техен човек, който ще управлява касата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Мръсна Герберска
    свиня е тоя педал Дечев!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари