Дебора обедини България, след като пострада от жестокостта на Георги

11
Хора от цялата страна се вдигат на протести в подкрепа на 18-годишната девойка
Хора от цялата страна се вдигат на протести в подкрепа на 18-годишната девойка Снимка: Фейсбук

Хора от цялата страна се вдигат на протести в подкрепа на 18-годишната девойка

Във фейсбук се появиха публикации, които показват кое е обезобразеното с макетно ножче момиче и нейното име. Според Невена Иванова от фондация "Добротворци" това е Дебора Михайлова. Иванова агитира жителите на Варна да се съберат на шествие в подкрепа на 18-годишната девойка.

"Ето го рязаното живо момиче от Стара Загора - Дебора, която обедини цяла България! Утре, заедно, от 18:00 ч. на площад "Независимост" във Варна да и дадем нашата подкрепа!", написа Иванова във фейсбук.

Нейният пост, а и не само започна да се споделя, а всички хора изказват своята съпричастност към пострадалото момиче.

В края на миналия месец - юни Дебора е станала жертва на посегателството от страна на бившия ѝ вече приятел - Георги Николаев Георгиев. Освен, че я е удрял, има счупен нос, той е остригал дългата ѝ коса и я е рязал с макетно ножче 21 пъти, в следствие на което са ѝ направени 400 шева, за да може раните да зараснат по-бързо.

След деянието той е пуснат на свобода без мярка, тъй като лекарите са окачествили нараняванията като лека телесна повреда. Момичето се затваря вкъщи и не разговаря с никого до онзи ден, когато нейната майка и близка решават да разкажат на цяла България и света за случилото се.

Като лавина цялото общество остро осъжда този безсрамен акт на жестокост и агресия. След медийния и обществен натиск извършителят е арестуван за 72 часа, а момичето разпитано отново. Действията на разследващите се възобновяват, а цяло България става съпричастна.

В понеделник в много градове на страната се организират мирни протести с знак на подкрепа, които се започват с един и същи час - 18:00 часа от съдебните палати на съответните градове.

Ето какво пишат хората:

Дебора цяла България е с теб!

Дебора е от Стара Загора! Тя е само на 18 години и обедини цяла България!

Приятели, да и дадем нашата подкрепа.

На 31.07 от 18:00 ч.

Пред Съдебна Палата Стара Загора.

Всички заедно за нашите деца!

Това е прекрасната Дебора от Стара Загора! Тя е само на 18 години и обедини цяла България зад себе си през последните часове Приятели, да и дадем нашата подкрепа. Всички ние сме на нейна страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    Отегчен
    Сега, да уточня, че късопишковия урод вече няма накъде да мърда. Затвора е неизбежен след такъв скандал на национално ниво. И сега за Дебора. Всяко зло, за добро. Попрегледах, попрочетох, ами детето си е било хероинка. Очевидно не от месец. И точно на тези наркози им трябва някакъв зловещ, шибан, болезнен житейски ритник, който да ги накара да видят живота си в каданс. Да усетят на подсъзнателно ниво, че са получили втори шанс. Последен шанс!!! Майната му на белезите, майната му на болката. Втори шанс да е чиста до края на живота си, да има семейство и деца. За правосъдната ни система разговора е друга бира. Дано, дано този зловещ шок обърне съзнанието на момичето.
  • 12
    5
    до балканеца
    Тази демокрация във този вид я донесоха бащите,дядовците и роднините на тези които днес са в Българският парламент и са техни наследници по сребърна линия и т.н. Това са хората където по цял ден се мяткат по тв.екрана и врещят.Дано момичето се съвземе и влезе в нормален ритъм след преживяното.Нечувана уродщина е сътворена.Твзи методи са на сводници и сутеньори най долна проба хора и психопати.
  • 13
    4
    ЖАЛБА ОТ МЕН ДО ВСИЧКИ ТУК
    УЖАСНО Е ТОВА ЗВЕРСТВО И ПОХВАЛНО Е ОБЕДИНЕНИЕТО НА ВСИЧКИ,УЧАСТВАМ И ,АЗ.САМО ИСКАМ ДА ПОМОЛЯ ДА СЕ СЪБЕРЕМ ТАКА ДРУЖНО СЛЕД ТОЗИ СЛУЧАЙ И ЗА ПОДКРЕПАТА И СПАСЕНИЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ПРАЗНИК 3 ТИ МАРТ.ЗАЩОТО МОЖЕ И ДА ПОИСКАТ И ДА СЪБОРЯТ ПАМЕТНИКА НА ШИПКА В ПОСЛЕДСТВИЕ.СВОБОДАТА ИЗВОЮВАНА НА 3 МАРТ Е СВОБОДА И ЗА НАШИТЕ СЪБРАТЯ БЪЛГАРИ МЮСЮЛМАНИ,ЗЕР ОСВОБОДЕНИ СА ОТ ТУРСКО ИГО И ПАДИШАХА.ВЛЕЗЛИ СА В ЕВРОПА.НАДЯВАМ СЕ ДПС И БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ ДА ПОДКРЕПЯТ БЪЛГАРИТЕ.,А ИЗРОДА СТОРИЛ ТУЙ ЗВЕРСТВО Е ЗА ПСИХИАТРИЯТА И ПОСЛЕ В ЗАТВОР.
  • 6
    3
    Балканеца
    Номер 2, а тази "демокрация" която ти е виновна за всичко, кой я донесе? Или тя сама си дойде? Или тези, които я донесоха паднаха от Марс, и нямат нищо общо с оня строй, по който милееш, и в никакъв случай не са негов продукт. Да наричаш това в България демокрация може да има 2 причини - или си крайно тъп, или си крайно нахален, трета няма.
  • 5
    2
    Ели
    Е, така е, трябва да свиквате с всякакви изродщини, те са продукт на любимата ви демокрация и евроориентация, защо се обединихте само от този случай, защо не се обедините и против мизерията в която ви карат да живеете изродите , които избирате да ви управляват и дето ви убеждават, че няма закони за жестоки наказания, Ами попитайте ги какво правят тези жалки създания, 35 години в парламента 250 паразита, че няма закони, мили български панелни утрепки не ставайте по нищожни от колкото сте и не се заблуждавайте с отделни персонални инциденти на изродщини, които се случват, поучете се се от французи и гърци, така се прави като тях, а не да хленчите и да се оплаквате на Урсула за това и онова, болия, ПУ..тката за вас...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари