Дъждът не спря участниците в благотворителния фестивал

0

През изминалият уикенд Ротари клубовете в града – Русе, Русе Дунав, Ротаракт и Интеракт, съвместно с НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и със съдействието на Община Русе проведоха за 7-ми път благотворителен фестивал „Рак сайкъл“.

Въпреки проливните дъждове участниците във фестивала не се отказаха и дадоха всичко от себе си, за да подкрепят каузата, зад която стояха организаторите – „Талант без граници“ – за ремонт и закупуване на музикални инструменти за Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе. Събитието откри Мира Пуйкова със страхотното си изпълнение на "Ривър дийп, маунтин хай" на „Диип Пърпъл“.

И през двата дни на фестивала имаше ателиета с работилнички за децата. В тях малки и големи твориха чудеса от различни природни и рециклируеми материали и научаваха как да събират разделно отпадъци, как да проявяват по-отговорно отношение към околната среда и към природата, как чрез малки усилия от всички нас - хората и последващото рециклиране на ненужни хартия, пластмаса, метал и стъкло, можем не само да спестим средства, енергия и суровини, но и да направим прекрасни неща. Всяко от децата, които се включиха в еко – ателиетата, получи здравословни и вкусни награди. Много хора се включиха в ателието по поезия, където откриха нова страна от себе си и написаха наистина чудесни произведения, някои от които бяха прочетени пред публиката. Наградите бяха осигурени от сладкарница „Неделя“ и от „Пекарната“ срещу Община Русе. Една от творбите беше изключителна и беше дело на всички доброволци, включили се да помогнат за провеждането на „Раксайкъл 2017“.

За чистите природни продукти от мед и арония, за значението на пчелите за равновесието в еко системите, за силата на бижутата и амулетите от естествени камъни пък ни разказаха и показаха поканените био производители и създатели на бижута.

През цялото време на фестивала талантливи деца от Русе забавляваха гостите и жителите на града. Ученици от музикалното училище демонстрираха дарбите си не само с изпълнения на китара и цигулка, но и с актьорско майсторство и великолепно изпяти поп, хип-хоп, джаз и народни песни. Възпитаниците на Вили Икономов показаха класа не само в изпълненията си, но и в оспорваните състезания, които се проведоха под проливният дъжд, грабвайки наградата от победата.

Малката Ина Григорова и Габриела Иванова също не се уплашиха от дъжда и забавляваха публиката с уникалните си гласове. Габи, заедно с Петя и Серго от класа по актьорско майсторство направиха импровизации в дует и трио на популярни песни, които бяха посрещнати с бурните аплодисменти на всички присъстващи.

Изключителна атракция и много забавление по време  на фестивал „Раксайкъл 2017“ бяха и демонстрациите и откритите уроци по:

  •  канго джъмп – смелите и красиви дами от спортен клуб  „Канго джамп Деси“;
  • Страхотните деца от стрийт денс  училище „Дъ Сентър“ с ръководител Йоана Парашкевова;
  • Прелестните очарователни момичета от курса по модерен балет към ОУ „Васил Априлов“;
  • Децата от танцова формация „Стар Денс“;
  • Уникалното изпълнение на „Бачата“ от салса клуб „Фламинго“;
  • Атрактивният и предизвикателен урок по карате от сенсей Румен Калинов и учениците му;
  • Чувствените и изящни момичета от курсовете по бели денс на Ира от „Гейм спорт център“
  • Цветните, забавни и чаровни момичета и момчета от „Зумба“ с Юлия Маринова - от „Гейм спорт център“ ;
  • Танцьорите от „Линди хоп Русе“ със страстния суинг от „Гейм спорт център“.

Организаторите изказват искрената си благодарност на всички, които се включиха във фестивала и подкрепиха талантите на Русе.

Инициативата е част от проектите по случай честването на 80 години Ротари в Русе.

  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари