Дъжд с гръмотевици по Черноморието

0
Днес ще е предимно слънчево, но след обяд се очакват валежи
Днес ще е предимно слънчево, но след обяд се очакват валежи

Днес ще е предимно слънчево.

След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в източната половина от страната и планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), предаде Агенция "Фокус".

Атмосферното налягане ще се повиши и ше бъде по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. След обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който по-късно през деня ще се ориентира предимно от запад. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари