Дъжд и захлаждане от петък

0
Валежите ще обхванат главно в Източна и Южна България
Валежите ще обхванат главно в Източна и Южна България

През нощта и утре преди обяд над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на места, главно в Източна и Южна България, ще има валежи, в отделни райони - значителни, придружени и с гръмотевици

Преди обяд над Дунавската равнина, а след обяд на места и в западната половина от страната ще има значителни намаления на облачността до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, сочи прогнозата на НИМХ. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на много места ще има валежи, в отделни райони значителни с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 25°-27°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и на места в масивите от Централна и Източна България ще има краткотрайни превалявания. След обяд над планините в Западна България облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра - около 13°.

През почивните дни облачността ще е променлива, след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни превалявания, главно в Централна Северна и в планините в Западна България придружени с гръмотевици. В събота вятърът временно ще отслабне, но до вечерта в източната половина от страната отново ще се усили до умерен; максималните температури ще са между 28° и 33°.

В неделя в западната част на Дунавската равнина, с обръщане на вятъра от северозапад, ще започне да прониква малко по-хладен въздух. В понеделник, със северозападния вятър, ще се понижат температурите в цялата страна; на места отново ще превали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари