Даяна Савова се събуди след 4-месечна кома

0
Припомняме, че Даяна пострада при верижна катастрофа
Припомняме, че Даяна пострада при верижна катастрофа

Даяна Савова, която пострада при тежка катастрофа до Тунела в Пловдив, се събуди след 4-месечна кома.

18-годишното момиче от Куклен вече е контактно и разпознава близките си. Все още не говори много, но се обръща към родителите си с "мамо" и "тате". В момента тя е у дома с тях.

Припомняме, че Даяна пострада при верижна катастрофа до Тунела в Пловдив на 19 март т.г. (четвъртък). При маневра от средна в лява лента лек автомобил "Фолксваген" се блъснал странично в "КИА", отскочил и преминал през разделителните колчета в насрещното, където се ударил в "Рено".

Колата бе смазана до такава степен, че се наложи да бъде рязана, за да се стигне до ранената девойка.

В резултат на тежкия инцидент, тя получи черепно-мозъчна фрактура, фрактура на таза и ребрата.

Поради тежкото здравословно състояние на момичето обаче единствената интервенция, която успяха да направят медиците от УМБАЛ "Св. Георги" бе операция на таза й.

Приятелите на Даяна бяха неотлъчно до нея пред тези 4 месеца и направиха група, за да събират средства за лечението на момичето чрез група във Фейсбук и кутии за дарения в почти всички магазини, заведения и аптеки в родния й град Куклен.

На 28 март т.г. пък 26 отбора се включиха в благотворителния футболен турнир за младото момиче. Нейните съученички от ГХП "Св. св. Кирил и Методий", с подкрепата на Градска Футболна Лига, организираха мероприятието, с цел да съберат средства за лечението, необходимо за нейното възстановяване.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари