Дъщерята на Туньо: Тати превърна детството ни в рай!

0

Дъщерята на футболната легенда Трифон Иванов – Галина, се върна няколко десетилетия назад и разказа за изключително щастливото детство, подсигурено от баща й и майка й Марияна Георгиева.

Галина разказа за времето, когато покойния защитник на националния отбор защитаваше екипа на австрийския Рапид (Виена). Тогава семейството е живеело в къща на брега на Дунав, сподели ПИК. 

Неделя карахме колелета в парка. Училището започваше във 7:00 и свършваше в 18:00, 6 дни в седмицата. Съботите след тренировките на тати ходехме до Унгария да обядваме гулаш. По един следобед отделяхме за тенис и един за плуване. Големите междучасия прекарвахме в зоологическата градина на гимназията, където отглеждахме няколко малки зайчета“, спомни си опечалената дъщера на Туньо, който почина внезапно след масивен инфаркт в средата на февруари.

Когато Галина и сестра й Марина имали рождени дни, родителите й канели целия клас на почерпка в ресторант.

Раят беше ежедневие за нас. Като деца никога не сме ходили да гледаме мачове – винаги сме ходили на стадиона да гледаме тати. Живяхме във приказка, а нейните автори бяха мама и тати! Сега връщам лентата назад – кадър по кадър и усещам, че всяка една сълза е едно неизказано „Благодаря ви!“, написа още Галина Трифонова Иванов в профила си във „Фейсбук.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари