Държавно първенство по йога в Русе

0

За първи път в Русе се проведе Държавно първенство по йога 

Сдружение „Движение за хармонично развитие на човека” и „Майтрея сангха - приятели за един по-добър свят” в партньорство с Българска Федерация по Йога и Община Русе бяха организатори на 23-тото държавно първенство по йога, което се проведе на 16 и 17 юни в Пленарна зала на Община Русе.

В първенството взеха участие седем клуба по йога - членове на Българска Федерация по Йога. Участници в състезанието бяха клуб BMST, клуб „Пракрити” Велико Търново, клуб „Ришикеш” София, клуб „Йога” Велико Търново, клуб „Усмихнато цвете” Казанлък, клуб „Изида” Свиленград и клуб „Хридая” Бургас. Участниците се състезаваха в стил „асана” и стил „съчетание на асани”. Класирането се проведе в два кръга - класиране между възрастови категории и абсолютен шампионат. В абсолютния шампионат, в който възрастовите категории бяха слети сили премериха всички победители до трето място. 

Клуб BMST излъчи медалисти и в двата кръга. В първия спечелиха 1 златен и 2 сребърни, а в абсолютния шампионат 1 златен и 1 бронзов. Освен това получиха и купа за отборно представяне в първенството. 

Главни организатори на първенството бяха Ива Николова и Нина Василева , които учат и преподават йога под ръководството на супервайзор Теодор Недев. 

Програмата на първенството е част от Националния Йога Фестивал, който сдружение „Движение за хармонично развитие на човека” и „Майтрея сангха - приятели за един по-добър свят” организира за седма поредна година.

В програмата влизат още Майсторски клас по йога 18, 19, 26, и 27 юни и Световен ден на йога - 23 юни в зала за йога BMST в копмлекс Евас, вх. 1, ет. 2 от 10:00 часа с водена практика и лекции. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари