Държавна комисия: Валежите са причината за бедствието по Южното Черноморие

1
Според заместник-министъра на околната среда и водите Петър Димитров такива валежи не е имало от 500 години
Според заместник-министъра на околната среда и водите Петър Димитров такива валежи не е имало от 500 години Снимка: Facebook

Според заместник-министъра на околната среда и водите Петър Димитров такива валежи не е имало от 500 години

Причината за наводненията по Южното Черноморие са екстремните валежи. Това е установила държавната комисия, създадена по повод бедствието.

Според заместник-министъра на околната среда и водите Петър Димитров такива валежи не е имало от 500 години.

"Друга съществена причина е инфраструктурата. Мостовите съоръжения в района не са оразмерени за съвременните хидро-метеорологични особености. Голяма концентрация на преместваеми обекти и съоръжения в долните течения на водосбора в района на Царево - каравани, фургони, бараки", каза Петър Димитров, зам.-министър на околната среда и водите, цитиран от БНТ.

За бедствието са допринесли и тесните и къси водосбори, както и голямата концентрация на преместваеми обекти. Щетите възлизат на 38 милиона лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Баси майката!
    Какво умно прозрение е осенило „държавната комисия“ от хрантутници! А ние, заблудените, си мислехме, че Путин и „Хамас“ са виновни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари