Държавата отпусна над 3 милиона лева за ремонт на улици в Русе

5
Средствата са предвидени за довършването на ремонтите на улиците „Доростол“, „Плиска“, „Тулча“ и „Солун“
Средствата са предвидени за довършването на ремонтите на улиците „Доростол“, „Плиска“, „Тулча“ и „Солун“ Снимка: Dunavmost / Архив

Средствата са предвидени за довършването на ремонтите на улиците „Доростол“, „Плиска“, „Тулча“ и „Солун“

Вторият транш от 3 201 872 лева за основен ремонт на улиците „Доростол“, „Плиска“, „Тулча“ и „Солун“ беше отпуснат днес от държавата на Община Русе. Споразумението бе подписано от зам.-кмета Димитър Недев в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Средствата са целеви и са предвидени за довършителните дейности по ремонтите на четирите улици. С отпуснатите в края на 2022 г. още 3,2 млн. лв. общата стойност на държавното финансиране е в размер на 6,4 млн. лв.

Подписването на днешното споразумение е резултат от целенасочената работа на Община Русе и кметския екип за получаване на средства за цялостно подобряване на инфраструктурата в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    ВиК
    А знаете ли защо процедурите и работите са бавни ? Ами защото " Бързата работа е срам за майстора" бе хора . Че копаме , затваряме и ремонтираме след някой друг месец наново че копаме и коригираме по раншното копане и така ще бъде . Работа да има и пара да пада
  • 3
    1
    Гергана Денчева
    Браво на кметския екип! Беше крайно време, но знаем, че процеудрите са сложни и бавни. Все пак въпросът е защо след като са имали намерение за някакви по-цялостни ремонти по Плиска и Доростол, те не се състояха след края на ВиК ремонтите, а вместо това бяха преасфалтирани само разкопаните участъци и то с огромно закъснение от 6-8 месеца? Що се отнася до Тулча, там положението с тротоарите под жп моста при жп спирка Товарна гара и към Плиска е катастрофално- тесни, разбити, неугледни, неудобни, кални, мръсни и опасни. Няма ли как да се разширят и обезопасят с парапети откъм уличните платна? Особено фрапиращо е положението с тротоарите под Билла и под бившето жп общежитие и телефонната палата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари