Държавата не е хранилка за роднини, съпруги и любовници

3
Един „демократ“ навремето беше казал, че в България всички сме шуро-баджанаци
Един „демократ“ навремето беше казал, че в България всички сме шуро-баджанаци

Човекът „имал няколко контакти с нея“, така че да сме й дадели шанс!

Дори само това убийствено становище ме кара да замълча за известно време.

Не уточнява какви са точно контактите, но както и да е, Валерко явно е имал повече контакти, след като я препоръчва.

Няма лошо, жената може и да е читава. Но предлагането на човек за вицепремиер, който досега е изпълнявал ролята общо взето на секретарка и е известен с близките си контакти с Валерко, е крайно неподходящо.

Защо ли си мисля, че политиката и управлението на държавата НЕ СА мястото, където може да избираш „проба-грешка“, че грешките нещо много се натрупаха количествено и преминаха в качествено некадърно управление.

Когато се избира човек за такъв отговорен пост, трябва да се гледат други качества, а не колко близък е с определен политик. Държавата не е място за хранилка за роднини, съпруги, любовници и съселяни!

Един „демократ“ навремето беше казал, че в България всички сме шуро-баджанаци. Явно в неговото село е така. Още по-жалкото е, че този селски манталитет да назначаваш на важни постове само тези, които са ти най-близки, се наложи в държавното управление. Не се гледат качества, ум, професионализъм, а дали е „наш човек“. Жалка история!

И докато българинът не разбере, че навсякъде е най-важно да се избират кадърни, а не наши хора, ще продължаваме да затъваме!

А пък за новата политическа звезда, явно ще се наложи обществото също да има контакти с нея…. дано и при нея зрелищата да не повече от КПД!

Автор: Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари