Даряват две устройства за контролиране на телесната температура на УМБАЛ „Канев“

0
Ротаракт - Русе кани русенци на 15 март от 11:30 часа в двора на УМБАЛ „Канев“ за финала на дарителската кампания
Ротаракт - Русе кани русенци на 15 март от 11:30 часа в двора на УМБАЛ „Канев“ за финала на дарителската кампания Снимка: Dunavmost / архив / Ротаракт-Русе

Ротаракт - Русе кани русенци на 15 март от 11:30 часа в двора на УМБАЛ „Канев“ за финала на дарителската кампания

Официалното предаване на две устройства за контролиране на телесната температура на болницата в Русе, които ще намерят полза в три отделения.

Преди година началникът на отделение „Педиатрия“ в УМБАЛ „Канев“ д-р Ева Цонкова се обърнала с молба за нужда от устройство за контролиране на телесната температура специално за отделението. Необходимостта се е появила заради разликата във възрастта на пациентите, тъй като децата използват специфични консумативи и не могат да бъдат разделени с другите отделения. д-р Цонкова споделя, че за последната година 150 случая са имали нужда от подобни услуги в процеса на лечение, основно деца около 2-годишна възраст.

На 15-и март ще се дари на отделение „Педиатрия“ машина с комплект консумативи. Настояще УМБАЛ „Канев“ разполага с едно подобно устройство за контролиране на телесната температура, което се ползва при лечебният процес в Клиника по „Ортопедия и травматология“. Към момента предоставените данни от специалистите са, че при постъпилите за операция 1800 пациента ежегодно - 500 случая имат нужда от подобно устройство за превенция на нежелана хипотермия.

Устройството се оказва недостатъчно, тъй като се споделя и с отделението по „Обща, гнойно-септична, детска и еднодневна хирургия“, където за последната година са постъпили 2500 пациенти за оперативно лечение, от които 700 са имали нужда от устройство за контролиране на телесната температура. За това в дарението е предвидено още едно устройство, което отново да се ползва между двете отделения с нужният брой консумативи.

Устройството за контролиране на телесна температура е предназначено за затопляне при хирургични процедури с различни степени на сложност, с което се осъществява наблюдение, предотвратяване и лечение на нежелана хипотермия, подобрявайки качеството на предложените медицински услуги и здравето на пациентите Проектът ще се реализира и с участието на Ротари клуб Русе и Ротари клуб Русе – Дунав.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари