Даря Трепова: Занесох там една статуетка, която се взриви

1
Дария Трепова беше задържана по подозрение за участие в убийството на военния блогър Владлен Татарски в кафене в Санкт Петербург
Дария Трепова беше задържана по подозрение за участие в убийството на военния блогър Владлен Татарски в кафене в Санкт Петербург Снимка: Руско вътрешно министерство / стоп кадър

Дария Трепова беше задържана по подозрение за участие в убийството на военния блогър Владлен Татарски в кафене в Санкт Петербург

Дария Трепова, която беше задържана по подозрение за участие в убийството на военния блогър Владлен Татарски, е признала, че е донесла в кафенето статуетка, която се е взривила, предаде ТАСС, като се позова на видеоклип, публикуван от пресцентъра на руското вътрешно министерство, предаде БТА.

"Занесох там една статуетка, която се взриви", казва Трепова в публикуваното видео. "Бих казала, че бях задържана за това, че съм била на мястото на убийството на Владлен Татарски", казва още тя в отговор на запитване за какво е задържана.

По време на творческа вечер на Татарски вчера избухна експлозия. В нея загина блогърът с истинско име Максим Фомин, а над 30 души бяха ранени. По предварителни данни мощността на взривното устройство е била 200 грама тротилов еквивалент. На място продължават да работят следователи и криминалисти от руския Следствен комитет.

Снощи правоохранителните органи са извършили обиск на домашния адрес на Трепова и са разпитали майка ѝ и сестра ѝ. По предварителни данни именно Трепова е връчила на Татарски статуетка, в която е било скрито взривното вещество.

Националният антитерористичен комитет (НАК) на Русия - държавна структура, която координира борбата с тероризма - заяви, че нападението срещу Татарски е било "планирано от украинските специални служби" с участието на хора, които са сътрудничили на Фонда за борба с корупцията, създаден от лишения от свобода руски опозиционер Алексей Навални, съобщи Асошиейтед прес. Задържаната за убийството Даря Трепова е била "активен поддръжник" на групата на Навални, отбеляза НАК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Лека
    Демократи-терористи.
  • 4
    1
    фена на Путин
    Изкукуригал тъп боклук ! Сега те чака бавна и брутална инквизиция. Старини няма да доживееш. Стила на убийството пасва на профила на нацистите. Жалки подмолни и озлобени същества, които се опитват да влияят чрез бомби атентати и терор. Някой да е чул, че в усрана усрайна някой нацист да е бил взривен ? Да не мислите че Русия не го може ? Ако Русия пожелае, Заебенски ще халюцинира, че е бебе и ще гука до края на живота си. Но, както казва Владимир "Россия так не работает" Замислете се.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари