Дарт Вейдър ще участва на местните избори в Украйна

0
Името на един от главните герои в сагата „Междузвездни войни” неведнъж се използва от кандидати в украински избори
Името на един от главните герои в сагата „Междузвездни войни” неведнъж се използва от кандидати в украински избори

Партията „Блока на Дарт Вейдър" ще участва в предстоящите избори за местни органи на властта, които трябва да се проведат в Украйна на 25 октомври. Според местни медии правосъдното министерство е регистрирало официално партията.

„Не разчитахме да ни регистрират и затова подготвяхме „кабинет в сянка”, но звездите застанаха правилно и ни легализираха”, заявява представител на партията пред изданието „Думская”, цитиран от ТАСС.

Съобщава се още, че партиен ръководител е станал жител на Одеса, но името му се запазва в тайна. „На учредителния конгрес бе прието единодушно решение да вземем активно участие в предстоящите избори за местни органи на властта” твърдят от „Блока на Дарт Вейдър”.

Името на един от главните герои в сагата „Междузвездни войни” неведнъж се използва от кандидати в украински избори. Дарт Алексеевич Вейдър опита да се регистрира като кандидат за президент от имато на „Интернет партията на Украйна”, но въпреки украинския паспорт с това име, избирателната комисия предпочете да го отхвърли, като се позова на документални несъответствия.

На парламентарните избори се появиха едновременно 16 кандидати с това име, но нито един не успя да влезе в списъка с предпочетените за народни представители. /ТАСС

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари