Дарителска кампания, организирана от деца, зарадва над 300 семейства от Русе и региона

4

Уникална по своите мащаби дарителска кампания, инициирана и организирана от деца, беляза тазгодишните коледни и новогодишни празници в Русе и региона.

Няколко набирателни събития, прилежно планирани и осъществени от младежите на Интеракт клуб Русе, донесоха радост и светлина в стотици нуждаещи се семейства, съобщи доц. Емил Коцев.

Началото на кампанията "Купи и дари" беше дадено с прекрасен благотворителен концерт под мотото "Семейството - уют и топлина". Дарените от състрадателни наши съграждани дрехи, книги и играчки бяха надлежно сортирани и пакетирани.

Към подаръчните чанти бяха добавени и хранителни продукти от първа необходимост, които младите доброволци събраха на 20 и 21 декември с любезното съдействие на големите вериги магазини. След две безсънни нощи продуктите бяха разпределени в 500 кашона (около 50 лв. всеки).

Приятелите от Ротари клуб Русе се погрижиха за транспорта и в навечерието на Коледа подаръците достигнаха до над 300 семейства от Русе, Кубрат, Иваново и околните села.

Паралелно с тази акция младежите организираха и Благотворителен базар в Мол Русе. Със събраните средства ще бъдат закупени материали от първа
необходимост за пациентите в отделение "Палеативни грижи" към Комплексен онкологичен център - Русе.

Планирането и подготовката на цялата кампания обхвана повече от два месеца, но 27 млади интерактори от пет русенски училища (МГ "Баба Тонка", АГ "Гео Милев, СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ", СУПНЕ "Фридрих Шилер", СУ "Васил Левски") се чувстват удовлетворени и щастливи, че са успели да внесат радост и надежда в домовете на нуждаещите се.

Подобни инициативи дават надежда и на всички нас, че растат активни и отговорни бъдещи лидери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари