Дарение по случай Бабинден получи отделението по неонатология в Русе

0
20 неонатални легла бяха дарени на УМБАЛ "Канев" от русенската фирма "Дунарит" АД
20 неонатални легла бяха дарени на УМБАЛ "Канев" от русенската фирма "Дунарит" АД Снимка: УМБАЛ "Канев"

20 неонатални легла бяха дарени на УМБАЛ "Канев" от русенската фирма "Дунарит" АД

По случай Деня на родилната помощ и професионален празник на акушерките и гинеколозите, "Дунарит" АД дари 20 неонатални легла за нуждите на отделението по неонатология на Университетска болница „Канев“.

Леглата са от висок клас, произведени от антибактериални материали, като всяко едно си има самостоятелно шкафче за съхранение на всичко, което е необходимо за престоя на новороденото в отделението. Неонатологията на УМБАЛ „Канев“ е със статут на междуобластен център, с трето ниво на компетентност, и приема новородени от Русенска област и градовете Силистра, Кубрат, Исперих, Тутракан, Разград и Бяла и други лечебни заведения в града.

За изминалата 2022 година, през неонатологията са преминали 1151 новородени, като 20 от тях са били приети от други болници.

"Университетска болница „Канев“ и екипът на Отделение Неонатология изразяват сърдечната си благодарност за този дарителски жест. Чрез него екипът на "Дунарит" АД показа, че трудът на медицинските екипи, които се грижат за нашите най- малки, но най- борбени пациенти, е високо оценен. Това, което правите, е достойно за уважение и е безценно за нас, за децата и за техните родители! В навечерието на Вашата годишнина – 120 години от създаването на "Дунарит" АД, благодарим още веднъж за проявената съпричастност и за доверието!" се казва в прессъобщението на болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари