ДАНС предаде на прокуратурата данни за доставките на „Булгаргаз“

0
През последните дни бе оповестена информация, че "Булгаргаз" купува суровината през посредници
През последните дни бе оповестена информация, че "Булгаргаз" купува суровината през посредници Снимка: БГНЕС

През 2012 г. българската държава взе решение за премахване на посредниците при доставката на газ за страната ни

Държавната агенция за национална сигурност /ДАНС/ е изпратила материали от проверката си за доставките на природен газ от страна на "Булгаргаз" ЕАД на Върховна касационна прокуратура, предаде БГНЕС.

Матиралите са събрани след подробна проверка извършена от служителите на ДАНС относно конкретни факти и обстоятелства, свързани с диверсификацията на доставките на природен газ за Република България от обществения доставчик "Булгаргаз" ЕАД.

От ДАНС подчертават, че ако бъдат установени допълнителни факти и обстоятелства, "които представляват заплаха за националната сигурност на страната ни" ще бъдат взети допълнителни мерки.

През последните дни бяха оповестени данни, че българските власти използват официални руски представители на "Газпром" /„Винтерсхал“, бел.ред./ за закупуване на руски газ.

Припомняме, че през 2012 г. българската държава взе решение за премахване на посредниците при доставката на газ за страната ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари