ДАНС отараши "Илиенци" при спецакция днес

0
Екипите извършват и действия по установяване на т.нар. фирми-фантоми, използвани за фиктивни сделки с цел укриване и невнасяне на данъци
Екипите извършват и действия по установяване на т.нар. фирми-фантоми, използвани за фиктивни сделки с цел укриване и невнасяне на данъци

Спецакция в складови помещения на стоков базар „Илиянци“, както и на други търговски обекти в столицата, се провежда днес.

Проверките са насочени приоритетно към фирми, осъществяващи търговска дейност със стоки за широка употреба, с произход страни, извън Европейския съюз, информира БГНЕС.

Целите на проверяващите са идентифициране на некоректно търговско поведение, ощетяващо фиска, и мониторинг по спазването на изискванията за качество на разпространяваните стоки, разписани в европейските директиви.

Екипите извършват и действия по установяване на т.нар. фирми-фантоми, използвани за фиктивни сделки с цел укриване и невнасяне на данъци. Към момента от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са съставени 7 акта за установени административни нарушения и са издадени 7 разпореждания за преустановяване на търговска дейност.

В спецакцията на територията на София участват служители на ГД „Национална полиция“, СДВР, Агенция „Митници“, НАП, ДАНС и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Съвместните действията се осъществяват под координацията и ръководството на Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГДБОП.

От МВР заявиха, че междуинституционалното взаимодействие в рамките на провежданата операция е принос към реализиране на националната правителствена програма за ефективно противодействие и пресичане на контрабандата и ограничаване дела на сивата икономика с цел подобряване на фискалната среда в страната.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари