Даниел Лорер: Продължават разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

0
Лорер посочи, че обявяването на състава на проектокабинета Денков е посрещнато с голяма доза емоции и го отчете като грешка
Лорер посочи, че обявяването на състава на проектокабинета Денков е посрещнато с голяма доза емоции и го отчете като грешка Снимка: Фейсбук

Лорер посочи, че обявяването на състава на проектокабинета Денков е посрещнато с голяма доза емоции и го отчете като грешка

"Утре сутрин разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават."

Това заяви пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер, предаде БГНЕС.

"Всички си дават сметка колко е важно политическите сили да надмогнат различията си и да продължат да търсят толкова необходимия консенсус, за да можем да предложим на българските граждани работеща формула за властта", каза той.

Лорер посочи, че обявяването на състава на проектокабинета Денков е посрещнато с голяма доза емоции и го отчете като грешка:

"Правилният подход беше да финализираме програмата, която ние имахме усещането, че сме на 99% съгласие с ГЕРБ - програмата на ПП-ДБ, която те така радушно приемаха по време на разговорите. Мисля, че дозата емоции постепенно стихва, което ще ни позволи да продължим разговорите".

По думите на депутата всички точки ще бъдат сложени на масата, но се надява дебатите по програмата да приключат. Лорер отново заяви, че ПП-ДБ няма да подкрепят кабинет с членове на ГЕРБ, защото го дължат на своите избиратели. В програмите на двете коалиции има много сходства, коментира още той

"Установяваме сходство дори с техните програми от минали периоди, неща, които те не са осъществили, като газопровода с Гърция, който кабинетът Петков осъществи. Убеден съм, че ако при втория мандат имаме успешно управление, много от тези политики наистина ще бъдат реалност и България най-после ще тръгне по едни съвсем други релси".

Гласовете на ГЕРБ ще са ключови за приемане на състава при втория мандат и затова и в момента ПП-ДБ водят разговори с тях. ГЕРБ трябва да осъзнаят пред какъв избор се намира цялата страна - дали да тръгнем към нови избори, да се състави коалиция, която да ни тласне в саги като Пловдивския панаир или с втория мандат да се даде шанс на кабинет от професионалисти да свърши това, което трябва да се направи за България, заяви Лорер.

"Готови сме да дадем на ГЕРБ контрол върху изпълнението на този кабинет с всички средства, които парламентът позволява - председателство и контрол на повечето комисии".

Лорер определи като изкуствени опитите на външни политически сили да всяват раздор в "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Ние сме четири партии, всяка от които има своята история и своята идеология. Коалиционният ни съвет функционира. Лидерите се събират, обсъждаме и взимаме решения заедно, така че коалицията се движи заедно напред".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари