Даниел Иванов в центъра на суму апокалипсис!

0
Във втория ден от маратона съперник на Даниел Иванов ще бъде 200-килограмовия японски гигант Саданофуджи
Във втория ден от маратона съперник на Даниел Иванов ще бъде 200-килограмовия японски гигант Саданофуджи Снимка: bsport.bg

Великият шампион Хакухо претърпя шокираща загуба още на старта на летния турнир по сумо "Нацу башьо", докато българският сумист Даниел Иванов-Аоияма се справи с лекота със съпротивата на китаеца Сококурай.

Борецът от Елхово избута само за три секунди Сококурай извън пределите на глинения кръг, използвайки техниката "цукидаши". "Йокодзуна" Харумафуджи без проблеми тръшна Точиодзан на глинения кръг, но Хакухо бе неприятно изненадан от младия си монголски сънародник Ичиноджо, който го извади от равновесие с хватката "цукиотоши" и записа първи успех срещу най-титулувания сумист.

Талантът Ичиноджо е на 22 години, висок е 192 см. и тежи внушителните 207 кг. Във втория ден от маратона съперник на Даниел Иванов ще бъде 200-килограмовия японски гигант Саданофуджи.

Това ще бъде мач №9 между двамата, като победите на българина са седем, а загубите само две. Даниел, който е известен с прозвището "Синята планина", стартира сезон 2015 с третия най-висок ранг "секиваке" и имаше амбиции да се бори за званието "одзеки", но претърпя по 10 загуби през януари и март. На последната надпревара в Осака Даниел бе маегашира 3, а сега е шести маегашира на Запада и затова ще се бори с по-слаби съперници.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари