Данаил Кирилов се срещна с Джок Полфрийман

0
Полфрийман е разговарял с министъра в качеството си на представител на Българското затворническо сдружение за рехабилитация, като срещата е била по покана на Кирилов
Полфрийман е разговарял с министъра в качеството си на представител на Българското затворническо сдружение за рехабилитация, като срещата е била по покана на Кирилов

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов прие австралийския гражданин Джок Полфрийман на среща.

Полфрийман е разговарял с министъра в качеството си на представител на Българското затворническо сдружение за рехабилитация, като срещата е била по покана на Кирилов. Това съобщи агенция "Фокус", цитирайки съобщение на правосъдното министерство.

Кирилов и Полфрийман са се договорили да бъдат провеждани регулярни срещи с неправителствената организация, на които да бъдат обсъждани въпроси, свързани със средата в пенитенциарните заведения. Австралийският гражданин ще подготвя и аналитични материали във връзка с подобряване на условията в местата за лишаване от свобода.

Случаят Полфрийман обтегна сериозно отношенията с Австралия и нажежи страстите в обществото, след като осъденият за убийство австралиец бе предсрочно освободен от затвора.

Полфрийман вече получи австралийски паспорт, но не може да напусне България, защото предсрочното му освобождаване от Софийския апелативен съд бе обжалвано от прокуратурата пред Върховния касационен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари