Данъчното облекчение за деца доминира в подаването на декларации за доходите в Русе

0
В първата седмица на кампанията за деклариране на доходи, получени през отминалата година, по чл. 50 от ЗДДФЛ в офиса на НАП в Русе са получени общо 202 декларации
В първата седмица на кампанията за деклариране на доходи, получени през отминалата година, по чл. 50 от ЗДДФЛ в офиса на НАП в Русе са получени общо 202 декларации Снимка: БГНЕС / Архив

Офисът на НАП в Русе препоръчва на своите клиенти да се въздържат от лично посещение и да го използват при неотложност, заради въведената епидемична обстановка

В първата седмица на кампанията за деклариране на доходи, получени през отминалата година, по чл. 50 от ЗДДФЛ в офиса на НАП в Русе са получени общо 202 бр. декларации. От тях по електронен път са изпратени с ПИК от агенцията 100, а с електронен подпис 7. В салоните за обслужване са приети 93 хартиени формуляри. Значителна част от декларациите са свързани с ползването на данъчното облекчение за отглеждане на деца.

Офисът на НАП в Русе препоръчва на своите клиенти да се въздържат от лично посещение и да го използват при неотложност, заради въведената епидемична обстановка. Агенцията предлага няколко дистанционни форми за ефективна комуникация с нейните служители и пълноценно използване на услугите.

Гражданите, които разполагат с ПИК или електронен подпис, могат да ползват всички предоставяни от НАП електронни услуги на адрес https://inetdec.nra.bg/ . Потребителите, които нямат издаден персонален идентификационен код от НАП, могат да го заявят с обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700 и на имейл: [email protected] .

При необходимост от уточнения и запитвания клиентите могат да използват и телефоните за контакти с русенския офис, които са обявени в сайта на агенцията www.nap.bg . За данъчна информация те са: 082 / 808-161 и 082 / 808-162, а за информация за банкови сметки: 082 / 808-191, 082 / 808-189 и 082 / 808-182.

При неотложност от посещение в офиса задължително следва да се спазват изискванията на пропускателния режим за физическа дистанцияот 1, 5 м., съобразно маркираните места за изчакване, хигиена на ръцете, носене на защитни маски на лицетои спазването на указанията от служителите за охрана. В офиса на НАП в Русе се извършва и задължителна ежедневна дезинфекция на помещенията, за които работния процес се прекъсва от 12, 30 до 12, 45 часа. Работното време на приходната администрация е от 9 до 17, 30 часа.

До пункта на охраната е разположен специален стелаж, на който се намират хартиени формуляри на декларации и приложения към тях, а до него е информационното табло с попълнени примери.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2022 година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите е 3 май, тъй като 30 април е почивен ден.

В началото на март в портала за електронни услуги на НАП ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица. Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис, ще могат да се възползват от предварително въведената в декларациите им информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари