Дълг от 50 000 лева е причината за убийството в Бургас

0
Иван Петров е преместил тялото на жертвата си ден след убийството и се върнал да прикрие следите си, разкри прокурор
Иван Петров е преместил тялото на жертвата си ден след убийството и се върнал да прикрие следите си, разкри прокурор Снимка: Лалка Димитрова / Дарик

Дълг от близо 50 000 лева е причината за убийството на Петър Валериев.

Това разкри наблюдаващия делото прокурор Иван Иванов, цитиран от dariknews.bg.

По думите му, към момента е установена съпричастност на Валериев към извършен в столицата въоръжен обир през 2016 година след излезлите резултати от назначената ДНК експертиза.

Според Иванов, именно неуредени финансови взаимоотношения между жертвата и задържаният за убийството Иван Петров от Шуменско, стоят в основата на престъплението. Любопитно е, посочи прокурорът, че никой от близките на жертвата не е предполагал, че е извършил подобен крупен обир.

Той е живеел на заеми, изключително бедно. Никой не е предполагал, че е участвал в такъв обир“, посочи Иванов.

По случая са назначени множество експертизи. До момента е установено, Петров е преместил тялото на жертвата си ден след убийството. До прелеза край „Долно Езерово“ се върнал, за да прикрие следите си.

Припомняме, че тялото на Петър Валериев беше открито край бургаския квартал на 18 ноември с огнестрелна рана в гърдите. След мащабна операция по издирване на оръжието, то беше открито от водолази в ез. Вая. Автоматът АК-47 с премахнат приклад е бил увит в няколко найлонови торби и хвърлен във водоема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари