Да се чуди човек кой притежава детските площадки в Русе?

10
"Минаха повече от 3 месеца, откакто направихме това видео и днес констатирах, че никой не е идвал да почисти от листа, фасове, плевели и боклуци - напротив, станало е още по-мръсно и даже се търкаляше автомобилна гума", разказва Иван Белчев
"Минаха повече от 3 месеца, откакто направихме това видео и днес констатирах, че никой не е идвал да почисти от листа, фасове, плевели и боклуци - напротив, станало е още по-мръсно и даже се търкаляше автомобилна гума", разказва Иван Белчев Видео: Фейсбук, Иван Белчев

Русенецът Иван Белчев отново със сигнал за лошо състояние на детска площадка в Русе

Ето какво разказва екоактивистът:

"Инспектирахме състоянието на една детска площадка в Русе с Йоана Терзиева, социален педагог.

Минаха повече от 3 месеца, откакто направихме това видео и днес констатирах, че никой не е идвал да почисти от листа, фасове, плевели и боклуци - напротив, станало е още по-мръсно и даже се търкаляше автомобилна гума.

Големият ми син не искаше да припарва до пясъчника и възпираше братчето си да влиза там.

Във видеото отправяме искания за: • редовно почистване на площадката - два пъти в месеца;

• премахване на боклука - два пъти в седмицата

• инспекция на съоръженията - веднъж в месеца;

• смяна на пясъка - веднъж в годината.

Това да се превърне в стандарт за всяка детска площадка. Само така можем да сме спокойни за децата си и те да се насладят на свободна и сигурна игра навън.

Пясъчниците са друга тема, която засягаме. В тях се изхождат котки и са изключително опасни за малките деца, които слагат в устата си всичко. Можем ли да ограничим котките да не ходят в пясъчника?

Едно от решенията е покривало, което родителите да разгъват, когато искат децата им да се ровят в пясъка.

Друго решение е да се премахне пясъка и да се направи място за цветя и да се сложат камъчки - те не са привлекателни за котетата, но са добра алтернатива за игра."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Стела Енчева
    Наистина, не знаем кой е отговорен за основното поддържане на площадките. Стараем се да почистваме и учим децата да пазят. Но, все пак, Общината трябва да повери на някого основното периодично почистване и поддържане на съоръженията.
  • 2
    9
    Гражданин
    Уважаеми, господин изявен екоактивист! Състоянието на детските площадки е огледален образ на културата на гражданите на Русе - малки и големи. Това, което демонстрирате с госпожата, която Ви съпровожда - партиен активист и доскорошен лидер на местна структура на една политическа партия - не е гражданска позиция и ангажираност, а един недобре скроен PR. Вашата позиция щеше да е истински достойна и ангажиращо гражданска, ако бяхте организирали и се включили двамата в акция за почистване на тази и други детски площадки. Не сме Ви виждали, господин екоактивист да почиствате около жилищния блок, в който живеете, а подемате уж "обществени" инициативи.
  • 10
    8
    Дани
    Този Белчев освен евтин ПР друго не си прави, няма пост или акция, която да има истинска стойност, само временно вдигане на шум и нищо повече. Всичките му действия граничат с пародия. Похвално е че е деен, но... начина е потресаващ. А внимание трябва да се обръща на родителите и собствениците на домашни любимци, преди да се изисква някой все да ходи подир гъза им.
  • 10
    7
    Аз
    Първо да се превъзпитат родителите, защото Крушата не пада по-далеч от дървото. Но като липсват първите 7 години, за тези т.н."родители" няма вече шанс.
  • 12
    6
    педагог
    Не можем да сложим по един полицай на всяка детска площадка да следи за спазването на елементарни правила за държане във градска среда. Когато първите седем години са изпуснати няма решение на проблема със лошото възпитание.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари