Да ни е честита новата "Арена Монбат"!

0

Многофункционалната спортна зала в Русе вече има ново име, поредно име.

То не бе "Булстрад Арена", та после "Арена Русе", а сега и най-новото - "Арена Монбат Русе". Ами, да ни е честито, докато не са го сменили и него!

Новото има на Спортната зала идва след като икономическата група подписа договор за генерално спонсорство. Ребрандирана под новото си име, залата в крайдунавския град ще приеме част от мачовете на предстоящото Световно първенство по волейбол през септември тази година. До края на годината предстоят и други събития като концерт на Васко Василев, гимнастическия фестивал „Дунавска перла“, състезание по спортни танци през ноември. Залата се утвърди като притегателен център за културни и спортни изяви не само за региона на Североизточна България, но и за гости от отстоящия на по-малко от 60 км Букурещ, където e построен заводът на дъщерното дружество Мonbat Recycling SRL.

На провелата се днес пресконференция в русенската зала присъстваха Петър Бозаджиев, член на Съвета на директорите на Монбат АД и изпълнителен директор на икономическата група, инж. Димитър Наков, заместник-кмет на Община Русе, Максим Христов, настоящ изпълнителен директор на Арена Монбат Русе, Чавдар Данев, изпълнителен директор на Арена Русе до юни 2018 г.

Успешните компании са отговорни не само към акционерите си, но и към обществото като цяло“, каза Петър Бозаджиев. „Щастлив съм, че Монбат може да изрази социалната си отговорност в такива толкова важни за цялото общество области като спорта и културата. С дългогодишната си подкрепа на културни изяви и спортни състезания като професионалния тенис, културни инициативи из цялата страната, а сега и със спонсорството на залата, в която ще посрещнем световното по волейбол, имаме възможност реално да допринесем за подобряване на социалната среда.

Залата бе изградена в отговор на обществения интерес за такова съоръжение, заявен преди повече от 30 години и е продължение на архитектурните и строителни традиции на Русе от началото на ХХ век. Тя ще допринесе за повишаване качеството на живот в града, което е от огромно значение за задържане на младите хора, на които Русе ще разчита за своето бъдеще“, каза Чавдар Данев, изпълнителен директор на Арена Русе до юни 2018 г.

Зам.-кметът Димитър Наков в качеството си на представител на Община Русе – съсобственик в публично-частното партньорство приветства новата компания-спонсор и изрази увереност, че това ще се отрази положително върху дейността на многофункционалната зала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари