Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Да не превръщаме детските площадки в сметища

3
Призовавам кмета да издаде заповед и на площадките да се закачат съответните табели, информиращи за забраната за замърсяване на площадките
Призовавам кмета да издаде заповед и на площадките да се закачат съответните табели, информиращи за забраната за замърсяване на площадките

Уважаеми съграждани,

преди няколко години в града ни с европейски средства бяха възстановени детските площадки - много красиви и удобни, те веднага станаха любимо място на тийнейджърите. Особено по време на карантината те по цели дни се събираха там и "спазваха" мерките за социална дистанция, като успоредно с това пушеха, крещяха, пиеха Ред бул и др. А вечерта, след като се разотиваха, оставяха на и до детските площадки пластмасови бутилки, опаковки от вафли и чипс, кутийки от напитки, хартийки, които вятърът разхвърля по зелените площи, за да могат на следващия ден тийнейджърите да оставят нови камари. Така прекрасните детски площадки са заобиколени от пластмасови и алуминиеви и хартиени боклуци.

Призовавам кмета да издаде заповед и на площадките да се закачат съответните табели, информиращи за забраната за замърсяване на площадките, а ние, гражданите, да  не подминаваме снизходително безотговорните тийнейджъри, а да ги призоваваме да почистят след себе си. Ако им липсва възпитание, това не означава, че не могат да го наваксат!

(Автор: Галина - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Рангеле, каква е тая музика, сватба ли минава?
- Грозданке, давай, че от 2 минути светофара свети зелено!

Харесай Дунавмост във Фейсбук