Да миришеш ли, да ядеш ли?

17

Баницата с имитация на сирене вече струва 2,60 лева

Закуската е едно от най-важните хранения за деня, но в Русе тя става все по-скъпа. Сигнал до редакцията на Dunavmost от Кирил Димитров показва, че цените на някои от най-популярните закуски в центъра на града са се повишили значително.

Обикновената баница с имитация на сирене (деликатесен продукт) и маргарин вече струва 2,60 лева. Марусята с кренвирш вече струва 2,70 лева, а Тутманикът, който също е направен с деликатесен продукт и маргарин струва 2,60 лева.

"Да миришеш ли, да ядеш ли. Здравейте! Ето какви са цените към днешна дата в Русе на закуските това е на центъра...", пише Димитров в сигнала си.

Г-н Димитров не е единственият, който е забелязал повишаването на цените на закуските в Русе. Други читатели на Dunavmost също се оплакаха от високите цени.

"След като вече и закуската става скъпа, какво ще се случи с обяда и вечерята?", пита читателка на име Мария Иванова.

Причините за повишаването на цените на закуските са комплексни. Една от тях е повишаването на цените на продуктите и основните храни. Друга причина е повишаването на разходите за труд.

"Цените на закуските се покачват, защото всички останали цени се покачват", казва Христо Иванов, собственик на малка закусвалня в Русе. "Трябва да се съобразяваме с пазара, за да можем да си изкарваме прехраната."

Повишаването на цените на закуските може да има негативно влияние върху потребителите, особено върху хората с ограничен бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    29
    Ники Братованов
    Пропуснах да спомена, че съм гей и работя в Общината, помагам в далаверите на тавариш лезбиец и така имам пари за ресторанти и не тъпча тесто като хетеросексуалните плебеи!
  • 3
    28
    Ха-ха-ха
    Жалките слабоумни еврогейски тролчета си мислят, че като пишат тъпи коментари във възхвала на "демокрацията" по заръка на другаря Пеевски и пляскат минусчета на умните коментари ще оправдаят този пропаднал античовешки строй! Сами не се усещат колко са празни между ушите! ;)
  • 7
    27
    мммм
    Колко са се качили разходите им ? Цените и заплатите с колко се вдигнаха ? С 50 процента ли ? Със 100 процента ли ? Защото баничката беше 80-90 ст. преди 2 години. Сега е с 300% по скъпа. Нагли, ненаядени, кожодери са всички "бизнесмени" в Русе и България.
  • 4
    26
    пазарна икономика
    бабам! Искахте пазарна, на ви пазарна, що се сърдите?!?Като не ви оттърва цената не купувате, баничарницата или сваля цените или фалира! А за тези, за които цената е ниска, няма лошо, ще ви я вдигнат още!
  • -1
    25
    Ха-ха-ха
    Жалките слабоумни кумунярски тролчета си мислят, че като пишат тъпи коментари във възхвала на "соца" по заръка на другаря Кутеф и пляскат минусчета на умните коментари ще върнат онзи пропаднал античовешки строй! Сами не се усещат колко са празни между ушите! ;)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари