Д-р Венелина Моллова: Личните лекари все още трябва да си вдигат телефоните

4
Джипитата по селата застаряват, а младите не желаят да работят в малки населени места, обясни медикът от Русе
Джипитата по селата застаряват, а младите не желаят да работят в малки населени места, обясни медикът от Русе Видео: NOVA

Вечер и през уикенда пациентите ще могат да звънят на медицински практики, с които тяхното джипи е сключило договор

Личните лекари вече нямат задължението да оповестяват мобилните си телефони, за да бъдат търсени по всяко време. Вечер и през уикенда пациентите ще могат да звънят на медицински практики, с които тяхното джипи е сключило договор. Личните лекари ще са длъжни да консултират пациенти само в работно време.

От Русе д-р Венелина Моллова сподели, че лекарите все още трябва да си вдигат телефоните, защото Рамковият договор не е подписан. "В Бъзовец пациентите ми са в неравностойно положение, но благодарение на директора на болницата в Бяла, грижите за хората са в сигурни ръце", посочи тя пред камерата на NOVA.

По думите ѝ личните лекари по селата застаряват, а младите не желаят да работят в малки населени места. "Заместващият трябва да си съобрази часовете за преглед допълнително със заместващата практика. Това е въпрос на човечност от страна на договорния партньор. Аз съм замествала, тъй като ме помолиха", разказа медикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари