Д-р Тодоров: Писах есемес на Кунчев да не говори глупости по телевизията

6
Лабораторният лекар от Русе заяви, че е пратил на Кунчев 7 есемеса, но на строго професионални теми без обиди и заплахи
Лабораторният лекар от Русе заяви, че е пратил на Кунчев 7 есемеса, но на строго професионални теми без обиди и заплахи

Доц. д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор, съобщи вчера, че получавал гнусни, заплашителни и с ругатни есемеси, а сред предполагаемите им автори беше д-p Атанас Мангъров.

В сряда той заедно с колегите си д-р Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов и д-р Антония Първанова поканиха с отворено писмо членовете на НОЩ на професионални дебати за коронавируса и за предприетите мерки срещу пандемията, съобщи actualno.com.

"Беше хубаво да обсъдим нещата и да се види как ще се действа занапред", каза Мангъров и уточни, че са искали да намерят общо решение "като професионалисти, не запалянковски".

Лабораторният лекар от Русе д-р Тодоров, който е един от критиците на предприетите от щаба действия, заяви, че е пратил на Кунчев 7 есемеса, но на строго професионални теми без обиди и заплахи.

"Не заплашвам приятелите си, какъвто е за мен д-р Ангел Кунчев", подчерта Тодоров. В едно от съобщенията е обсъждано качеството на предлаганите тестове, в друго му е писал да не говори глупости по лабораторни въпроси по телевизията, но без обиди и заплахи и дори показа телефона си, в който пази съобщенията. Според него от НОЩ не са очаквали учтив тон от критиците си и затова дебати явно няма да има.

По време на пресконференцията стана ясно, че Инфекциозна болница - София, преди 25 години е разполагала с 428 легла и с два интензивни сектора - за възрастни и за деца. В момента е ремонтирана, но ремонтът ѝ е приключил набързо след обявяването на извънредното положение, и разполага със 120 легла и няма нито един интензивен сектор,обясни Мангъров.

"По тази причина тези, които се нуждаеха от интензивно лечение бяха хоспитализирани в "Пирогов", в Александровска болница, защото в Инфекциозна няма интензивен сектор и няма възможности за прилагане на дихателна реанимация", уточни той. Според него болницата освен с тези се сблъсква и с бюрократично нерешим проблем - да се асоциира с болница, която има реанимация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари