Д-р Страхил Карапчански с награда за принос в развитието на студентската общност

0

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански беше отличен от Студентския съвет на РУ „Ангел Кънчев“ със специална награда за принос в развитието на студентската общност.

Той получи грамота и статуетка по време на официалната церемония по награждаване на номинираните преподаватели за приза „Будител на Русенски университет“, която се проведе снощи в зала „Европа“.

Организатор на инициативата, в която студентите дават оценка на работата на своите преподаватели, беше Студентски съвет.

Д-р Карапчански сподели, че е изключително щастлив, че е удостоен с тази награда, защото младите трябва да бъдат вдъхновявани, за да могат да се развиват и да сбъдват мечтите си.

Той допълни,  че е изключително важно студентите активно да участват в оценяването на академичната работа, за да може образованието да съответства на очакванията на студентите.

Всички студенти са имали възможност да гласуват, в специално създаден сайт за своите преподаватели. По време на церемонията по един преподавател от всеки един факултет на Университета беше удостоен с приза „Будител“.

Ректорът и председател на Общински съвет – Русе чл.-кор. проф. днт инж. Христо Белоев получи голямата награда „Будител на Русенски Университет“.

Призът му беше присъден за безрезервната му подкрепа към студентите.

Като изненада за своите преподаватели, организаторите бяха подготвили концертна част, с участието на трио „Тенорите“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари