Д-р Силви Кирилов ще открие 47-то Народно събрание

0
70-годишният уролог бе номинацията за здравен министър в проектокабинета на партията на Слави Трифонов
70-годишният уролог бе номинацията за здравен министър в проектокабинета на партията на Слави Трифонов

Синът на покойния журналист Гасан Насър - Виктор Насър, ще е депутат от “Продължаваме промяната” от 23-и МИР

Новото Народно събрание има шанс да се събере още на 24 ноември. 47-ият парламент обаче няма да бъде открит от Мика Зайкова, която бе доайен в предходните две народни събрания. Орисницата на 45-ия и 46-ия парламент остава извън депутатските листи.

Тя ще бъде заместена от друг народен представител на "Има такъв народ", пише Факти.бг. Д-р Силви Кирилов е 70-годишен уролог, който бе номинацията за здравен министър в проектокабинета на партията на Слави Трифонов. Кирилов е бил шеф на Агенцията по трансплантации и за кратко време е оглавявал Александровска болница.

Други интересни рокади се случват при депутатските места на двойните водачи.

Синът на покойния журналист Гасан Насър - Виктор Насър, ще е депутат от “Продължаваме промяната” от 23-и МИР. Виктор, който има опит в международното бизнесразвитие на технологичния сектор, сменя Иван Христанов, който избра Плевен.

Кирил Петков и Асен Василев влизат в парламента с вота от родните си Пловдив и Хасково и освобождават места в София за Мирослава Петрова, която се занимава с архитектура и Борислав Антонов, който е икономист.

Никола Минчев от "Продължаваме промяната" влиза от 24-и МИР, а от Перник като народен представител влиза урбанистката и бизнес консултант Юлия Иванова.

Росен Костурков пък избра Пловдив-област, а от града мястото му заема програмистът и спец по криптовалути Йордан Маджунков.

Няколко бяха двойните водачи в ГЕРБ. Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов влиза от Велико Търново, а от Варна - Бранимир Балачев. Десислава Атанасова влиза от Русе, а от Разград - бившият областен управител Гюнай Хюсмен. Ексминистърът на образованието Красимир Вълчев ще е от Стара Загора, а в Шумен отстъпва на Илтер Садъков.

Председателят в оставка на БСП Корнелия Нинова влиза от София, а от Варна - Борислав Гуцанов. Кристиан Вигенин избра Ямбол и отстъпва Пловдив на Иван Петков - Бебето.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ влиза като депутат от Шумен, а от Кърджали влиза IT специалистът Павлин Кръстев. Делян Пеевски ще е депутат от Благоевград, а от Велико Търново влиза Йордан Цонев. Вместо него от Пазарджик пък депутат ще е Небие Исмет Кабак.

Петър Чобанов ще е депутат, след като Цветан Енчев влиза от Враца и му отстъпи София-област.

Зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов влиза пак от Пловдив, а от Пловдив-област депутатското място се заема от Танер Кадир Тюркоглу. Виктория Василева ще е от Благоевград, а от Кюстендил - Снежанка Траянска. Андрей Чорбанов ще е депутат от София-област, като освобождава Велико Търново за Момчил Иванов.

Антоанета Цонева от ДБ влиза от Пазарджик, а в 23-и МИР в София отстъпва на Петър Маринов.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов влиза от Варна, а от 25-и МИР в София депутат става заместникът му Иво Русчев. Адвокат Елена Гунчева избра Пловдив, а от Велико Търново влиза шампионката по шах Цвета Галунова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари