Д-р Мирослав Ненков: Изкарах COVID-19 без никакви симптоми, не съм се лекувал

0
Бившият министър на здравеопазването е изкарал коронавируса на крак
Бившият министър на здравеопазването е изкарал коронавируса на крак Снимка: БГНЕС

„Имах контакт със заразен с коронавирус. Направих си PCR тест и се оказа, че и аз съм положителен, без да имам абсолютно никакви симптоми. Това беше съвсем скоро. Не съм знаел, че човекът е бил контактен”

 Това заяви бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков в ефира на NOVA 

Направих консултация. В крайна сметка стигнах до следния извод – при положение, че нямам никакъв симптом, да се лекува нещо, което не съществува, не е сериозно”, каза още той.

"Очевидно този вирус е бил в мен, но кога – не знаем. Дали съм бил в края на поселване на вируса, дали просто малко вируси са влезли и имунната ми система е успяла да ги сгъне на 4 още докато са били в носа ми – няма как да знам. Може би ще стане ясно един ден, след като ми вземат антитела. Реших да не правя нищо, докато не се появи симптом”, обясни д-р Ненков.

При настъпването на кризата властимащите направиха нещо изненадващо умно – назначиха си консултанти професионалисти и започнаха да ги слушат. Разбиването на доверието във властите или в тези, които управляват кризата, за мен не е добре. Това да се изправиш и да турпилираш доверието в тези, които в момента взимат решенията, до какво води? Доказваш се, че си някаква значима фигура или ставаш много по-добър лекар? Доцент Мангъров е много добър лекар. Кому е нужна тази изява?”, коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари