Д-р Йордан Спиридонов: Заболяване при жените имитира рак на гърдата

0
Младите дами да избягват фитохормонални препарати, съветва лекарят
Младите дами да избягват фитохормонални препарати, съветва лекарят Видео: NOVA

Младите дами да избягват фитохормонални препарати, съветва лекарят

Над 30 жени от началото на годината са диагностицирани със заболяване, имитиращо рак на гърдата. Има и медицински термин за това заболяване. Една от жените с подобни симптоми, е актрисата Лазара Златарева, позната като кака Лара. Тя разказва за диагноза, която почти 100% имитира карценом. Имитаторът на рак е успял дори при ядрено-магнитен резонанс да се представи за злокачествено образувание.

За последните 2 г. вече има 30 пациенти на възраст от 18 до 82 г., обясни д-р Йордан Спиридонов, специалист по образна диагностика. По думите му основното е хормоналната компонента плюс генетичната. Като причина за подобни заболявания и при млади жени, той посочи храната. „Трябва да се насочим към храната, която приемаме – пилешко, млечни продукти. Употребата на хормонални препарати при жените, както и употребата на фитохормони. Против съм употребата на фитохормони при младите дами – водорасли, корени, които повлияват негативно върху хормоналния статус на младите момичета. Те имат яйчников резерев и хипофизата, получавайки информация, че определен хормон го има в кръвта, тя спира производството му”, каза д-р Спиридонов по NOVA.

Според д-р Иван Терзиев, началник на отделение по обща и клинична патология, случаят с кака Лара е рядко срещан. "Това е състояние, то не е и заболяване – едно втвърдяване на част от гърдата", обясни д-р Терзиев и допълни, че диагностиката за тумор на гърдата е комплексна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари