Д-р Хасърджиев: Българският пациент ще има възможност да отиде, при който специалист пожелае

0
"Да не е задължен да минава през общопрактикуващия лекар. Дава се възможност да си избират различни лекари всеки път. И целта е да се облекчат самите лекари”, заяви д-р Хасърджиев
"Да не е задължен да минава през общопрактикуващия лекар. Дава се възможност да си избират различни лекари всеки път. И целта е да се облекчат самите лекари”, заяви д-р Хасърджиев Видео: NOVA

„На прага сме на реформа, която е необходима в България. Тя трябва да излиза извън традиционното ни мислене”

Това коментира в предаването „Здравей, България” по NOVA д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

Очаква се днес на заседание на здравната комисия в парламента да бъде обсъдена и реформата за премахване ролята на личния лекар. Предложението е част от заложените промени в здравния сектор. Мотивът е, че до края на годината трябва да заработи електронното досие. Достъп до него ще имат всички специалисти и това би могло да изключи нуждата един пациент да се обслужва само от един лекар.

Идеята е българският пациент да има възможност да отиде, при който специалист пожелае, спрямо нуждата му в този момент, и да не е задължен да минава през общопрактикуващия лекар. Дава се възможност да си избират различни лекари всеки път. И целта е да се облекчат самите лекари”, заяви д-р Хасърджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Открихте топлата вода!
    Че то по бай Тошово време си беше точно така и здравеопазването беше на ниво! Ама се появиха едни *реформатори* , пръкна се НЗОК, нароиха се едни канцеларски кърлежи, АД-та, ООД-та и много търговци на смърт...
  • 1
    3
    русчуклия
    Поликлиниките ще ги вземат от тези, на които са ги подарили.
  • 3
    2
    Ime
    Прах в очите С колко ще дерете пациентите?
  • 5
    1
    русенец
    Ясно, ще връщате това, което беше преди "демокрацията", защото то очевидно вършеше работа, а сегашното положение - не. Само да питам сгради за поликлиники откъде ще намерите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари