Д-р Аспарух Илиев: Изумен съм от поголовното промиване на мозъци

1
Опасно е да събереш много хора на едно място по време на вълната "Омикрон", коментира медикът
Опасно е да събереш много хора на едно място по време на вълната "Омикрон", коментира медикът

Прокуратурата да вземе мерки срещу тези, които твърдят, че лекари убиват хора, призова д-р Илиев

"Да събереш огромна група хора на малко място е опасна ситуация от медицинска гледна точка особено във вълната от Омикрон. Отново се чуха мнения, че лекари убиват хора - пациенти в болница. Това е безобразие и прокуратурата трябва да вземе мерки".

Това коментира пред БНР д-р Аспарух Илиев, визирайки протеста, организиран от партия "Възраждане" пред парламента.

Според него е време "да пораснем и да започнем да подхождаме отговорно".

"Ако погледнем кривата на смъртността, можем да видим, че от около 4-5 дни имаме постоянно нарастване на смъртните случаи. Това означава, че нямаме безвредна вълна. Дори да се прекарва по-леко Омикрон, фактът, че имаме четири-пет пъти повече заразени в сравнение с предишните вълни, означава, че ще претоварим здравната система. Веднъж претоварена системата, означава, че няма да можем да лекуваме прости неща като високо кръвно, счупени крака, пътно-транспортни произшествия. Трябва да запазим болниците си. Ако продължаваме така, лекарското съсловие ще се стопи. Не един и двама колеги вече си търсят работа в чужбина".

В предаването "12+3" д-р Илиев прогнозира много болни и много починали:

"Изумен съм от поголовното промиване на мозъци. Тази лексика, коментари за конспирации, увреждащи ваксини, не мога да я повярвам. Българинът е трезвомислещ човек, не може да вярва на подобни глупости".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари