Чужденци от цяла Европа посрещнаха Новата година в София

0
Сред посетителите имаше гости от Сърбия, Македония, Германия, Италия, Гърция и Испания
Сред посетителите имаше гости от Сърбия, Македония, Германия, Италия, Гърция и Испания Видео: BGNES Agency

Хиляди се събраха на ежегодния новогодишен концерт „Сцена под звездите” в центъра на София.

6-минутна заря ознаменува настъпването на новата година.

Сред посетителите имаше гости от Сърбия, Македония, Германия, Италия, Гърция и Испания, които отправиха своите пожелания, предаде БГНЕС.

Немска група сподели, че е впечатлена от организацията и охраната на концерта в София. Пожелаха на българите късмет, здраве и повече увереност.

Не беше малка и групата от "ботуша", които изпяха националния химн в чест на 2019 година. Испанците пък заявиха, че са тук, тъй като България е също толкова гостоприемна и топла по темперамент, колкото и тяхната родина.

Семейство от Македония благодари за приятелството и подкрепата и си пожела дружбата да продължи и занапред по пътя на към еврочленството на Скопие.

Юбилейното 20-о издание на „Сцена под звездите” се организира от Столична община, като част от Календара на културните събития Празничната веселба се проведе по традиция на площад „Княз Александър I“. В програмата се включиха едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени“.

За доброто настроение на празнуващите се погрижи и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл „Седеф“ с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет „Арабеск“ – Петя Колева и Стефан Вучов. Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева отправиха пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари