Чужденци искат ДНК тестове от „завода за раждане“ в Гърция

0
Двойки от чужбина искат да разберат дали са биологичните родители на новородените от сурогатни майки
Двойки от чужбина искат да разберат дали са биологичните родители на новородените от сурогатни майки

Двойки от чужбина искат да разберат дали са биологичните родители на новородените от сурогатни майки

Двойки от чужбина се обръщат към гръцките власти с искане да се установи с ДНК тестове дали са биологичните родители на новородените от сурогатни майки в центъра за асистирана репродукция на гръцкия остров Крит, свързан със случая на незаконните осиновявания и трафика на бебета, съобщи гръцкия в. „Прото тема“, цитиран от БТА.

Според информация на телевизия „Алфа“ млади двойки от чужбина, които са се обърнали към центъра за асистирана репродукция, са пристигнали в Крит, за да поискат от прокурора да даде разрешение за контакт с новородените деца в центъра.

В понеделник сурогатна майка от грузински произход роди близнаци, които ще останат в болницата, докато не бъде установено, които са биологичните им родители.

Към момента е дадена „зелена светлина“ за ДНК изследване, с което да се докаже кои са родителите на родените в понеделник близнаци.

В отделението за новородени в болницата в Ханя има четири бебета от сурогатни майки грузинки. Въпросните жени са сътрудничели на престъпната организация, която се разследва от властите за търговията с бебета. До край на седмицата още една двойка ще направи ДНК тест.

В понеделник четирима души, свързани с незаконните осиновявания, донорството на яйцеклетки и сурогатно майчинство, останаха в ареста. Под ограничителни условия бяха оставени на свобода други четири лица, свързани със случая. Членовете на организацията са имали дългогодишни незаконни действия в тази област, като срещу тях са повдигнати редица тежки обвинения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари