Чудо! Извозват снега пред Пантеона

2

След като през целия януари и половината февруари, Община Русе така и не се опита да натовари и изхвърли обилния сняг, покрил тази зима дунавския град, в петък бе наредено преспите пред Пантеона на Възрожденците да бъдат премахнати.

Още от сутринта, бригада работници започна да рине бялата покривка, а след обяд снегът вече се товареше и извозваше с камиони далеч от паметника-костница, информира 24 часа.

След повече от месец общинско бездействие, причина за необичайната инициатива стана предстоящото честване в понеделник на Освобождението на Русе от турско робство. С тържествена церемония в Пантеона на Възрожденците на 20 февруари, Община Русе ще отбележи 139-та годишнина от Освобождението на Русе.

В 10.30 часа пред паметника-костница ще зазвучат маршове в изпълнение на Общински духов оркестър, а същинската церемония ще се проведе в Пантеона от 11 часа. По традиция, слово в чест на празника ще произнесе кметът на Русе Пламен Стоилов, а свещеници от Русенска Света Митрополия ще отслужат панихида за загиналите за свободата на България. След това, русенски институции, обществени организации и политически партии ще поднесат венци и цветя пред Вечния огън.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари