Човекът-слон отказа ново лице, за да плати сватбата на дъщеря си

0
Човекът-слон отказа ново лице, за да плати сватбата на дъщеря си
Снимка: Barcoft India

Индийският човек-слон отказа възможност да получи ново лице, за да може да плати сватбата на дъщеря си. Манан Мондал, който е известен като „разтапящият се човек“ от Делхи, отказа екстремната реконструктивна операция, за да може да продължи да проси по улиците.

50-годишният, който страда от неврофиброматоза, носещо голям риск от образуване на тумори, разчита единствено на вида си, за да си изкарва хляба. Затова той отказа предложение на екип от хирурзите, за да може да плати за „най-важния ден“ на 20-годишната си дъщеря Рашида.

„Ще ми се наложи да купя доста неща – легла, шкафове, пръстени, часовници и колело за младоженеца“, казва Манан, на който болестта е отнела едно око, едно ухо и повечето му зъби. „Парите, които ще изкарам с просия, едва стигат да изхраня семейството си. Аз обаче нямам друг начин, по който да помогна на дъщеря ми. Трябва да продължа да изглеждам така. На първо място е изхранването на моето семейство“, казва още той.

Манан е роден в бедно семейство от Западен Бенгал. Заради болестта на него му е забранено да посещава училище и просията се превърнала в единствения поминък на индиеца. Въпреки болестта, Манан успява да намери любовта, когато е на 18 години. Днес той има двама сина и две дъщери, за които трябва да се грижи.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари