Човек на „суджука“ влиза в Парламента

0
Светослав Димитров е изключително близък до екс депутата от ГЕРБ - Добрич, Живко Мартинов
Светослав Димитров е изключително близък до екс депутата от ГЕРБ - Добрич, Живко Мартинов

Светослав Димитров, четвърти в листата на ГЕРБ - Добрич, ще влезе в Парламента, ако Бойко Борисов изпълни заканата си и отстрани областния координатор на партията си – вицеадмирал Пламен Манушев и от депутатското му място, както и съгражданката му – Даниела Димитрова.

Това съобщиха източници до партията и ръководството й, пише RNS.

Светослав Димитров е изключително близък до екс депутата от ГЕРБ - Добрич, Живко Мартинов. Същият стана пословично известен със скандала „суджукгейт“. Той бе отстранен от Парламента заради шест обвинения за извършени престъпления по различни текстове от НК. В момента е и подсъдим в Специализирания наказателен съд по обвинението, че с изнудване е поискал и получил от добрички производител 4 тона суджук „уж за премиера“. Според главния прокурор Сотир Цацаров, нито една петалка не е стигнала до Бойко Борисов.

Светослав Димитров е номиниран на четвърто място именно заради близостта си с Живко Мартинов и другачето му Валентин Николов. Известният с прозвището Цуцито е изключително ценен кадър както на ГЕРБ, така и на БСП чрез кмета на Каварна – Нина Ставрева, които не спират да инвестират в бизнеса му.

Преди това кандидат-депутатът е бил комисионер в фирмата на Живко Мартинов, която се е занимавала с търговия на зърно.

Три години е директор на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ в Добрич. Отстранен е пред 2014 г.

Междувременно Светослав Димитров е бил и кандидат за кмет на Община Добричка, но е изгубил изборите.

Според запознати, въпрос на време е или вицеадмирал Пламен Манушев, или прескочилата място и влязла в 44-ото НС Даниела Димитрова, да бъдат освободени от Парламента заради изборната загуба от неделя на ГЕРБ в Добрич. На овакантеното място да отиде Светослав Димитров.

Пита се, ако Живко Мартинов бе изгонен от партийното ръководство и от Народното събрание заради серия скандали, дали най-добрия вариант е в него да влезе твърди близкия му Светослав Димитров?

Както и какво е принципното и политическо внушение от този ход?

Източник: RNS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари