Член на секционна комисия в Русе: Не съм аз човекът, който е в комисия заради парите!

1
Татяна Обретенова е участвала в избори 10 пъти досега
Татяна Обретенова е участвала в избори 10 пъти досега Снимка: Кадър БНТ

Съставите на секционни комисии извън страната все още не са попълнени

ЦИК очаква от външното министерство да предложи членове. Започват и обученията на хората в изборните комисии, като от ЦИК дават възможност на сайта си и за тренировъчно попълване на протоколи.

Татяна Обретенова от Русе има сериозен опит като член на секционна комисия. Участвала е в избори 10 пъти досега. В последния вот е била председател на СИК.

"Не съм аз човекът, който е в комисия заради парите. В комисиите трябва да има хора, които да разбират от тази материя, да са запознати, да участват в обученията и да са способни да помогнат и на хората, които идват да гласуват", каза пред БНТ Татяна Обретенова - член на СИК.

Татяна казва, че допусканите грешките, според нея, се дължат на недоглеждане и незнание, въпреки че се организират обучения.

"Машинното гласуване доста облекчи работата на комисията, на членовете на комисията. Много по-лесно, много по-бързо се получава. От друга страна обаче възрастните хора, които идват да гласуват, част от тях идват с притеснение", каза Татяна Обретенова - член на СИК.

Всички секционни комисии в страната вече са назначени.

"Разбира се, вървят замени на членове на СИК. По отношение на извън страната ЦИК прие решението, с което назначи съставите на СИК. Не са пълни обаче съставите, така че очакваме предложение от МВнР - в непопълнените места те са длъжни да направят своите предложения, за да може ЦИК да назначи пълните състави, а пък от своя страна партиите и коалииците също имат право да правят предложения за замени", коментира Росица Матева - говорител на ЦИК.

Предстоят и обученията на членовете на секционни комисии.

"Предстои на интернет-страницата на ЦИК да бъдат публикувани в електронен вид секционните протоколи и за извън страната, и за страната, за да могат членовете на СИК да попълват данни и да се упражняват за правилното попълване на протоколите., за да не им сработят контролите", каза Росица Матева - говорител на ЦИК.

А Татяна Обретенова приема ангажиментите си в секционната комисия като кауза – да помогне с опита си в по-доброто организиране на изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Разбира се, как да не?
    Е, че то в комисиите никой не е заради парите, че те пък едни пари ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари