Четвъртокласници от Русе учат правилата за безопасно движение на пътя

1

Днес, 28 октомври, децата от 4-ти клас на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ Русе станаха част от образователна и осведомителна кампания

Общо 50 деца се включиха в кампанията, а целта беше те да научат основните правила за безопасно движение на пътя. За да постигнат тази цел организаторите им показаха видеоклип, в който по интересен и запомнящ се начин децата се запознаха с най-често срещаните ситуации на пътя и научиха как да пазят себе си и околните.

Децата получиха и книжки с основни инструкции как трябва да се държат на пътя като участници в движението, независимо дали като пешеходци, или с превозни средства, като велосипеди и тротинетки.

За четвъртокласниците бяха предвидени и развлекателни игри, които включваха викторина с въпроси за движението и разпознаване на основните пътни знаци. В края на събитието всички деца получиха като подарък светлоотразителни жилетки.

Екипът на проекта вярва, че в днешния динамичен и забързан живот е изключително важно младите хора да бъдат информирани за основните правила относно личната им безопасност и безопасността на другите участници в движението.

Осведомителната кампания се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари