Четвъртокласници от ОУ "Олимпи Панов" учиха какво работят служителите в Областна администрация - Русе

0
Занятието се проведе като част от часовете по предмета „Човек и общество“
Занятието се проведе като част от часовете по предмета „Човек и общество“ Снимка: Областна администрация - Русе

Интерактивен урок относно принципите на държавното управление изнесоха експерти от Областната администрация в Русе пред близо 40 четвъртокласници от ОУ „Олимпи Панов“

Занятието се проведе като част от часовете по предмета „Човек и общество“. Посредством неформални дискусии и обсъждане на реални проблеми учениците имаха възможност да се докоснат до ежедневната дейност на институцията. Освен това те научиха и множество полезни факти, свързани с правата им като граждани на Република България и Европейския съюз.

Някои от тях проявиха интерес и към бъдеща кариера в администрацията. „Всичко мина много добре, обясниха ни го по брилянтен начин. Държавното управление е интересно и решава проблеми“, сподели Юлиан Ачев от 4а клас. Децата разговаряха по редица въпроси с експертите от Областната управа. Сред тях бяха чистотата на Русе, както и визията за развитието на региона. По време на срещата децата бяха придружени от техните класни ръководители – Пепа Ангелова и Ивелина Ангелова, както и от директора на училището д-р Вергилия Грънчарова.

По думите на д-р Грънчарова инициативата е била наистина ползотворна. Тя отбеляза още, че споделените знания са успешен залог за развитието на неформалното образование и бъдещето сътрудничество в сферата на науката.

По-късно през деня децата ще се срещнат с кмета на Община Русе Пенчо Милков и председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев. С тях ще разговарят за работата на местната власт. През юни предстои и посещение на Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ОБЛАСГНИЯ
    хахаха, не учете децата на мързел от малки,plssss! ГРЕХОТА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари